Съдържание

  вашия аквариум с костенурки

  Как да проверите качеството на водата във вашия аквариум с костенурки

  Как да проверите качеството на водата във вашия аквариум с костенурки? Водните костенурки са едни от най-популярните влечуги в хобито днес. Гледането им в аквариума за костенурки може да бъде успокояващо и приятно изживяване. Въпреки това, водните костенурки са разхвърляни животни. И ако не поддържате правилно и наблюдавате водата на костенурката си, костенурката ви може да се разболее и да стане податлива на болести. Проверявайте и сменяйте често водата за здрава и щастлива костенурка.

  1. Как да постигнем добро качество на водата в аквариум с костенурки?

  Най-важните аспекти за постигане на добро качество на водата са честата смяна на водата и използването и поддържането на филтър за терариум за костенурки с добро качество. Наистина е толкова просто.

  Да преминем към фактите. Водните костенурки са разхвърляни и вършат цялата си работа във водата. Тоест вашата водна костенурка живее във водата, яде във водата и ходи до тоалетна във водата. Ето защо е наложително за здравето на вашата костенурка да поддържате висококачествена вода в аквариума през цялото време. И това се постига чрез редовни смени на водата, съчетани с висококачествен воден филтър, за да се поддържа водата чиста между смените.

  Правилното хранене също е важно в търсенето на идеални параметри на водата за вашата водна костенурка. Когато храните костенурката си, уверете се, че тя изяжда всичко, което сложите в аквариума. Всяка храна за костенурки, която не е изядена, трябва да се отстрани, за да се предотврати натрупването на амоняк във водат. Един добър начин за тестване за амоняк е чрез ленти, използвани от акваристи, например сладководни и соленоводни аквариумни тестови ленти. Тези удобни ленти ви позволяват просто да ги намокрите във водата на аквариума, за да получите резултат.

  Признаци, че трябва да смените водата в аквариума за костенурки.

  Ще разберете, че водата на вашата костенурка трябва да се смени, като я погледнете и по миризмата. Ако аквариумът на вашата костенурка мирише на мръсотия, време е да смените водата. В идеалния случай искате да смените водата в аквариума, преди миризмата да се появи.

  Ето защо е важно да използвате филтър за вода с добро качество, вътрешен модул или външен филтър от кутия, за да поддържате висококачествена вода за вашата водна костенурка. Можете също така да използвате разтвор за полезни бактерии – биологичен почистващ балсам за местообитанията на костенурките, който ще помогне за разграждането на твърдите органични отпадъци, така че да се филтрират по-лесно.

  Идеален начин за извършване на смяна на водата, особено ако държите субстрат в аквариума си, е чрез устройство за смукателен маркуч, като например системата за поддържане на аквариуми.

  Този тип устройство ви позволява да изсмучете всякакви остатъци, които лежат в субстрата, като първо отстраните най-мръсната част от водата. Когато отстранявате старата вода, не забравяйте да подготвите новата с балсам за вода. Като API балсам за вода за костенурки или всеки балсам за аквариумна вода, който премахва хлора и хлорамините.

  Доброто качество на водата е от съществено значение за здравето и благосъстоянието на вашата водна костенурка. Задайте график за поддръжка на аквариума на костенурката и се придържайте към него. Вижте тук аквариум за костенурки.